De vzw ‘de Kalen Dries’ is een vereniging die het beheer waarneemt  van het ontmoetingscentrum “De Kalen Dries”, gelegen in het mooie landelijke Meldert, op de grens van Limburg met Vlaams-Brabant en Antwerpen.

De bestuursleden van de vzw werden verkozen uit de meer dan 20 verenigingen van zowel sport als cultuur, die onze kleine deelgemeente van Lummen rijk is.

Het bestuur zorgt ervoor dat de infrastructuur van de zalen optimaal blijft zodat verhuring aan  verenigingen en particulieren probleemloos kan gebeuren. Jaarlijks wordt er een activiteitenkalender gedrukt in het ‘groene boekje’ dat verdeeld wordt over alle brievenbussen van Meldert. In augustus 2016 gebeurde dit voor de vijftigste keer en werd het een ‘gouden boekje’.

Het ganse complex van het ontmoetingscentrum “De Kalen Dries” bevat :

  • Een polyvalente zaal met keuken, voorzien van alle moderne apparatuur, geschikt voor festiviteiten tot 240 personen ( GROTE ZAAL).
  • Een polyvalente zaal met keuken, voorzien van alle apparatuur, geschikt voor feesten tot maximum 80 personen ( KLEINE ZAAL).
  • Een vergaderlokaal met toog voor maximum 30 personen (SCHUURKE).
  • Een  overdekt binnenplein, gelegen tussen de twee zalen, geschikt voor petanque en ander gebruik (BINNENPLEIN). Deze ruimte wordt enkel verhuurd als optie bij één der beide zalen.
  • Op de terreinen van het complex bevinden zich ook nog petanquebanen, de schietstanden van de plaatselijke schuttersgilde en de manege van de lokale landelijke rijvereniging.
  • Betegelde parking voor meer dan 100 wagens.

Achter het complex liggen de nieuwe lokalen van Chiro Leouki, de gemeentelijke buitenschoolse opvang ’t Sjamajeeke en de zorgsite Melderthof.

oc de kalen dries